Stranden

 

Villa Paraiso is gelegen langs de mooiste stranden van Algarve! wil je graag ongestoord zonnen, dan op 2,4 Km vind je al één van de typische strandjes waarvoor de Algarve zo gekend is, Cova Redonda is een strook van amper 150m fijn zand, heerlijk tegen de wind beschermd door de ruw uitgesleten zandrotsen, die hoog boven de zee uit reiken, of kies één van de andere kleine stranden in de baaitjes aan de voet van de grillige kliffen, zoals het verstopte Praiha dos Bejinhos wat een gelijkenis heeft met Thailand door de rotsen in de zee. Zo zijn er wel 5 strandjes op minder dan 2,5 km van Villa Paraiso, ook het strand onderaan de kapel van Senhora da Rocha is lekker rustig.

Het eindeloos lange zandstrand van Armação de Pera is ook slechts 5Km weg, dit strand loopt heel geleidelijk af in zee en je kan hier bovendien eindeloos lang wandelen, hier ligt ook de Lagune waar je heel wat trekvogels kan observeren. Niet officieel maar hier word op een groot stuk strand zoals op meer plaatsen in de Algarve ook naakt gecreëerd, handig als u streeploos bruin wilt worden of zoals in de film de Blue Lagoon eens bloot wilt zwemmen in zee.

Op slechts 3,5 Km vind u een van de bekendste stranden Marinha Beach, waarschijnlijk het belendste strand van Algarve. Het is vrij recent verkozen tot een van de 100 mooiste stranden van de wereld. In de buurt vind u nog meer kleine stranden en de beroemde Benagil cave!. Eigenlijk kunt vanuit het eerste strand wat vlak bij ons ligt de kustlijn rechtsaf volgen en alle strandje zelf ontdekken, het is ook een zeer mooi gebied om te wandelen, met vele omheinde sinkholes in de grond waar de zee haar weg naar toe heeft gevonden. Bij het strand Albandeira kunt u uitrusten en een pizza en drankje nuttigen, loop rechts van de bar over de rotsen omdat ook hier het geweldig is om foto's te maken.

Aan de westkust, vind je ongerepte natuur, met stranden die uitkijken over de Atlantische oceaan en zeer populair zijn bij surfers. Ga je meer naar het oosten in de Algarve, voorbij Faro, dan vind je de langgerekte duinen-eilanden voor de kust, die je vaak enkel per boot of watertaxi kan bereiken, hier leeft zelfs één van ’s werelds grootste kolonies zeepaardjes. Met meer dan 200 km kuststrook en tientallen stranden met een officiële erkenning dmv de Europese Blauwe Vlag biedt de Algarve voor elk wat wils. 

Top 10 Nude Beaches
Meia Praia in Lagos close to the natural bay Ria de Alvor, on the end of the beach naturism is allowed.
Praia das Adegas official nude beaches in the Algarve since 2004, the beach is located on the west coast in Odeceixe.
Praia da Bordeira amazing beach on the west coast where nudism is tolerated, located near the town of Carrapateira. 
Praia do Beliche a beach surrounded by impressive cliffs near the town of Sagres.
Praia do Canavial near Lagos is stunning but not an official nude beach, naturism is allowed but not easily accessible. 
Praia do Homem Nu is an official nude beach in the Algarve since 1996, It is located on the southwestern end of Ilha de Tavira
Praia do Zavial at Vila do Bispo nude sunbathing is tolerated on the eastern section of the beach.
Praia das Furnas is a small beach in the municipality of Vila do Bispo, the beachhas several caves to explore.
Praia Grande is only 4 km from Villa Paraiso located between Armacao de Pera and Praia dos Salgados.
Ilha Deserta literally translates as Deserted Island, there lives nobody, Its near Faro and only to reach by boat.
 
Roland smeets Photography